Provningar

Detta får ni lära er vid vinprovningen

Vid en vinprovning för företag i Stockholm får ni bland annat bekanta er med de olika aromer och tanniner som bygger upp smaken hos ett vin, hur syran och faten påverkar vinets karaktär samt hur man väljer ett passande vin till en viss maträtt. Vinprovningen utgår från ett valt tema, ett land, en region eller en druva alternativt en grundkurs i vinprovning.

Vi går igenom olika druvtyper samt hur bland annat jordmån och klimat påverkar vinets karaktär. Även lagringen är oerhört viktig för hur ett vin utvecklas. Vi lär er vilka typer som lämpar sig väl för lagring och vad man bör tänka på när man köper ett vin som man vill spara för framtiden.

Först och främst är våra vinprovningar för företag tänkta att vara en trevlig aktivitet att göra tillsammans där ni får umgås utanför kontorets väggar och göra något annorlunda. Det kan hjälpa till för att bygga en bättre sammanhållning på jobbet. En utmärkt aktivitet för team building som gärna kan integreras i en kickoff eller som ett skönt avbrott från vardagen.


Presentkort vin och champagneprovning

Vinkunskap för alla

Kunskaperna kring viner brukar variera ganska stort när en större grupp människor kommer samman för att genomföra en vinprovning, så vi gör vårt bästa för att förmedla kunskaperna på en nivå som passar alla. Även om de flesta brukar veta på ett ungefär hur ett vin blir till, nämligen att man pressar saften ur druvor och att de sedan får jäsa innan de tappas på flaska så är det många fler steg än så som krävs för att få ett riktigt gott vin.

Vi berättar mer om detaljerna och hur man genom olika metoder kan påverka den produkt man får i slutändan. Vår målsättning är att alla ska gå från vinprovningen med nya kunskaper och framför allt med ny inspiration till att prova andra viner än de som man kanske av rutin brukar handla på Systembolaget när det vankas en god helgmiddag eller fest.

vinprovning

Upplev nya smaker

Vid våra vinprovningar hjälper vi er att analysera olika smaker och hur man bäst upptäcker vissa typer av aromer. Att lära sig sätta namn på smakerna kan hjälpa mycket för att sedan kunna köpa viner med en viss karaktär. Kan du beskriva vad det är du söker så kommer du att få bättre hjälp vare sig du handlar i Sverige eller när du är ute på resa i världen.

Vid vinprovningen brukar vi även bjuda på passande tilltugg som på ett direkt sätt illustrerar hur viktigt det är att kombinera rätt slags vin med maten. Genom att prova kanske tre eller fyra olika drycker till samma bit ost eller korv kommer ni att upptäcka hur stor variation man kan få på smakupplevelsen.

Kort sagt så vill vi bjuda på en spännande upplevelse i smakernas värld där ni får lära er mer om viner och ha trevligt tillsammans. Välkomna att boka idag!

vinprovning

Upptäck nya spännande viner med hjälp av våra dryckesprovningar