Ölprovning

Ölprovning Stockholm – för både nörden och nybörjaren

Välkommen på en fantastisk dryckesresa i tio glas! Vi bjuder in dig till en fascinerande utforskning av ölets rika och mångfacetterade värld. Under två timmar kommer vi att ta med dig genom ölets spännande historia, från dess tidigaste dagar till nutid.

Oavsett om du är en inbiten ölfantast eller bara börjar utforska ölets värld har vi något för dig. Missa inte en oförglömlig upplevelse - kontakta oss och boka din plats på vår nästa ölprovning i Stockholm!


Titta, dofta och smaka

En ölprovning delas upp i tre olika delar:

Titta - Att uppskatta ett öl börjar med att man tittar på det. Ölets färg, klarhet och kolsyrebubblor kan ge mycket information om dess karaktär innan vi ens har tagit en klunk. Från ljusgul pilsner till mörkbrun stout – varje ölstil har sin unika visuella presentation. 

Vi kommer att lära dig hur man tolkar dessa visuella ledtrådar för att få en förståelse för vad du kan förvänta dig av varje öl.

Dofta - Nästa steg i ölprovningen är att dofta. Många av ölets mest distinkta egenskaper kommer från dess arom. Från de friska och blommiga tonerna av humle till den söta och karamelliserade lukten av malt - vi utforskar de olika dofterna och hur de bidrar till ölets övergripande profil. Vi kommer även att diskutera hur olika bryggmetoder kan påverka ölets arom.

Smaka - Slutligen kommer vi till den mest spännande delen - att smaka ölet. Här kommer vi att gå igenom ölets alla olika smaker, från dess sötma, beska, surhet och salt till dess kropp och efterklang. Vi kommer att lära dig att identifiera de olika smakkomponenterna och att förstå hur de samverkar för att skapa ölets unika karaktär. 

Dessutom kommer vi att diskutera hur man kan para ihop olika typer av öl med mat för att förhöja både ölets och matens smaker.

ölprovning olika sorter

Mer än att dricka öl

Under provningen kommer vi att diskutera ölets historia, dess olika tillverkningsprocesser och de faktorer som har format världens ölkultur genom tiderna. Vi kommer även att lära oss om de olika ingredienserna som används i ölbryggning och hur varje ingrediens bidrar till ölets övergripande smak och karaktär.

Förutom ölprovningen kommer vi också att bjuda på enklare tilltugg för att komplettera din dryckesupplevelse. Du kommer att lämna denna session med en djupare förståelse och uppskattning för öl, dess historia och dess plats i världskulturen. 

Oavsett om du är en inbiten ölälskare eller bara är nyfiken på att lära dig mer om denna älskade dryck, är denna resa genom ölets värld en upplevelse du inte vill missa! 

ale med bubblor

Boka ölprovning!